Header
 

Play Along musikk for alt-trombone

Jente spiller alttrombone
På denne siden vil du finne 'Play Along' musikk for alttrombone for nybegynnere.

Alttrombonen er mindre og lettere enn den vanlige trombonen (tenor- eller Bb-trombone) og er derfor ideell for mindre barn å starte på.

Play along-musikken vi tilbyr skiller seg vesentlig fra de vanlige heftene du får kjøpt i notebutikken.

Vår musikk er en sammenhengende serie på 75 små musikkstykker med en langsom og systematisk progresjon, som altså er laget for nybegynnere på denne trombonen.

De første stykkene er helt enkle (bare tre toner) og så øker vanskegraden sakte men sikkert gjennom hele serien. Alle sangene kommer med innspilt musikk (melodistemme og komp), noe som gjør innøvingen både lettere og morsommere.

Play Along 1 for alt-trombone utgjør en sammenhengende serie på 75 små musikkstykker for nybegynnere. De første stykkene er helt enkle, og så utvikles musikken gradvis gjennom hele serien.

Dette er vår play-along musikk i et nøtteskall:

  • For begynnere på alt-trombone
  • Lett start (de første melodiene har bare tre toner)
  • Mange musikkstykker (75 titler)
  • Langsom og jevn progresjon
  • Følgemusikk – melodistemme og komp til hvert stykke
  • Barnesanger og andre kjente melodier
  • Klar og tydelig noteskrift

Se alle notene

Klikk på linkene under for å se alle notene. Du kan også laste dem ned og bruke dem som du vil – helt gratis. Men fullt utbytte av opplegget får man bare med den tilpassede følgemusikken.

Noter for trombone i G-nøkkel  Noter for trombone i F-nøkkel

Mer informasjon - m.a. eksempler på den innspilte musikken - blir å finne på denne siden når vi har musikken ferdig. - See more at: http://bruksmusikk.no/Play-Along-Musikk-for-Trombone.html#sthash.274hO6qh.dpuf
Mer informasjon - m.a. eksempler på den innspilte musikken - blir å finne på denne siden når vi har musikken ferdig. - See more at: http://bruksmusikk.no/Play-Along-Musikk-for-Trombone.html#sthash.274hO6qh.dpuf 

Hør eksempler på musikken

Hør eksempler på hvordan musikken låter ved å klikke på filene under. Du får her et "tverrsnitt" av alle melodiene (hvert tiende stykke i serien). 

Litt ventetid

Musikken for alttrombone er dessverre ikke helt ferdig ennå, men vi jobber så fort vi kan, så om noen få uker skal den være tilgjengelig.

Mens du venter på at musikken for alttrombone skal bli ferdig, kan du se og evt. laste ned alle notene gratis. (Men fullt utbytte av opplegget får man bare med den tilpassede følgemusikken.)

Noter for alttrombone i G-nøkkel

Noter for alttrombone i F-nøkkel

En alfabetisk oversikt over alle melodiene i denne serien på 75 lette musikkstykker finner du her.

Mer informasjon - m.a. eksempler på den innspilte musikken - blir å finne på denne siden når vi har musikken ferdig.

Bestilling

Du bestiller ganske enkelt ved å sende en epost til post@bruksmusikk.no og opplyser at du vil kjøpe Play Along for dette instrumentet. Du vil da få tilsendt en link hvor du kan laste ned musikken. Deretter får du tilsendt en faktura på kr. 189,- med 15 dagers betalingsfrist.

Filen du laster ned er en zip-fil som må pakkes ut (se hvordan).

Har du spørsmål omkring dette, eller problem med nedlasting eller andre ting, se hjelp-siden eller kontakt oss.
 

Play along alttrombone

Nytt og unikt konsept

Det spesielle med vår Play Along musikk, og samtidig dens sterkeste side, er den systematiske progresjonen i en rekke på hele 75 musikkstykker. De første melodiene er veldig enkle, og så øker vanskegraden langsomt og jevnt utover.

Nye musikkelement, som en ny note, en annen rytme, øket tempo, en ny toneart m.m. blir lagt til litt etter hvert. Men det er som regel flere melodier på omtrent samme nivå før nye ting blir introdusert.

Denne musikken er altså laget for barn som skal lære å spille trombone. Melodiene er nøye utvalgt til formålet. Mange av dem er barnesanger, sangleker og andre velkjente melodier. De fire første stykkene består av kun tre toner, før en ny tone blir introdusert i den femte sangen.

Stykkene (både notene og følgemusikken) er nummererte, slik at det er lett å holde orden og spille dem i rett rekkefølge.

Musikken kan tas i bruk så snart barnet har lært å lage lyd i instrumentet og kan spille noen få toner.

Les mer om "filosofien" bak vår Play Along musikk. 


Play Along Music

«Øvelse gjør mester»

Denne gamle sannhet og uomtvistelige kjensgjerning er grunnlaget og utgangspunktet for vår Play Along-musikk.

Den mest effektive måten å lære å spille et instrument på er – nettopp å spille! Og jo mer man spiller, desto bedre blir man til å spille.

Så for å imøtekomme dette faktum, har vi laget musikk som er lett og lystbetont å spille og som inspirerer til å spille mer. Resultatet blir en positiv spiral.

Med denne filosofien som grunnlag har vi laget musikk til opplæring for begynnere basert på følgende element:

Play Along elementer Lett start
De første melodiene har bare tre toner, og det er de tre tonene som er lettest å spille på vedkommende instrument.

Play Along elementer Sakte progresjon
Utviklingen av spillestoffet skjer svært sakte, slik at det «neste» stykket alltid er ganske lett å få til for musikanten.

Play Along elementer Sammenheng
Musikkstykkene «henger sammen» på den måten at et nytt stykke bygger på de foregående med hensyn til toneomfang og rytmikk m.m.

Play Along elementer Mange stykker
Play Along 1 inneholder 75 musikkstykker som gir mye spillestoff. Å ha stadig nye melodier å spille holder interessen ved like og øker motivasjonen.

Play Along elementer Systematisk
De 75 musikkstykkene er nummererte siden de bør spilles i rett rekkefølge.

Play Along elementer Følgemusikk
Innspilt komp og melodistemme gjør det både lettere å lære stykket og mer interessant å spille. Det er også lærerikt å spille med «orkester».

Play Along elementer Kjente melodier
gjør det mer lystbetont å øve. Mange av melodiene er barnesanger, sangleiker og andre kjente sanger fra inn- og utland. Slike melodier er godt egnet til «konsert» for familie og venner.

Play Along elementer Tiltalende noter
Noteskriften er klar og tydelig og relativt stor. Særlig for mindre barn er dette viktig for å lette notelesingen og gjøre det hyggelig å spille.

Summen
av de ovennevnte faktorene er at et barn (eller en voksen for den del) som skal lære å spille et instrument nærmest vil bli båret fram av dette opplegget, rett og slett fordi det gir lyst og inspirasjon til å spille.

Spesielt er det viktig for nybegynnere å oppleve å kunne få til noe som låter bra og som er 'hørverdig' for andre så snart som mulig. Derfor er de første stykkene enkle, men kjente melodier som er morsomme å spille og som egner seg godt til «konsert».